Drontal Pups

1204249

Drontal Pup is een ontwormingsuspensie speciaal voor pups en jonge honden ter bestrijding van spoel-, haak- en zweepwormen.

 

- Fles à 50 ml -

19,53 €

More info

Indicaties van Drontal Pup

Rondwormmiddel voor gebruik bij pups en jonge honden. Ter behandeling van besmettingen met de volgende rondwormen: spoelwormen: Toxocara canis, Toxascaris leonina; haakwormen: Uncinaria stenocephala, Ancylostoma caninum; zweepwormen: Trichuris vulpis.
 

Dosering van Drontal Pup


1 ml. Drontal Pup per 1 kg. lichaamsgewicht. Dit komt overeen met 15 mg febantel en 14,4 mg pyrantelembonaat per kg lichaamsgewicht. De toediening gebeurt éénmalig per ontwormbehandeling.


Toediening van Drontal Pup


Voor orale toediening. De suspensie kan zowel direct - door middel van de bijgevoegde doseerspuit - als indirect - via vermenging door het voer - worden toegediend. Dieetmaatregelen zijn niet vereist.


Behandelingsduur van Drontal Pup


Drontal Pup is een ontwormproduct speciaal ontwikkeld voor pups en jonge honden, die meestal alleen besmet zijn met spoelwormen. De samenstelling is aan deze behoefte aangepast en bevat daarom geen praziquantel (tegen lintwormen).

Wegens het vroegtijdige optreden van spoelwormbesmettingen (via de baarmoeder en de melk) moet de behandeling met Drontal Pup op twee weken leeftijd beginnen.

Het is aan te bevelen herhalingsbehandelingen uit te voeren volgens het schema: 2, 4 ,6, 8, 10 en 12 weken daarna maandelijks tot een half jaar. Oudere dieren worden meestal 4x per jaar ontwormd.

De Drontal Pup suspensie kan zowel direct - door middel van de bijgevoegde doseerspuit - als indirect via vermenging door het voer worden toegediend.

 

Overige informaties over Drontal Pup

 

Waarschuwingen
De vijfvoudige overdosering met Drontal Pup wordt zowel door pups als jonge honden symptoomloos verdragen. Bij een tienvoudige overdosering kan als enig symptoom braken verwacht worden.
 

Bewaarcondities / Houdbaarheid van Drontal Pup
3 jaar. Na het openen van de container dient het product binnen 10 weken te worden gebruikt.

 

Kanalisatiewijze: Vrij
Registratienummer: REGNL09017

 

Recensies

Schrijf uw recensie
Drontal Pups

Drontal Pups

Drontal Pup is een ontwormingsuspensie speciaal voor pups en jonge honden ter bestrijding van spoel-, haak- en zweepwormen.

 

- Fles à 50 ml -

Schrijf uw recensie

Accessories

De Puppy KONG is speciaal ontwikkeld om pups door de periode van kauwen en tandwisselen heen te helpen. De Puppy KONG is gemaakt van een wat zachter en flexibel rubber wat het tandvlees "masseert".  - 3 maten - willekeurige kleur

8,50 €
In Stock

Met de O'Tom Tekenhaak kun je makkelijk, veilig en pijnloos teken verwijderen bij hond en kat. O'Tom Tekenhaak is het verbeterde alternatief voor een tekentang. De O'Tom Tekenhaak  maakt een pijnloze, snelle en complete verwijdering van teken mogelijk. Het is makkelijker te bedienen dan een tekentang.   - Verpakking met 2 tekenhaken -

4,90 €